Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής δια του Υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων, με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, διοργανώνει εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό Σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα:  

«Η αξιοποίηση των ιστορικών πηγών στο μάθημα της ιστορίας με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, κατά τις ώρες 17:30-19:30, μέσω της πλατφόρμας Webex. Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας επισυνάπτεται. Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα μέχρι και την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 στο σύνδεσμο:

https://forms.gle/Np7Z8e8r2YfnQcAM9

και θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους και τον τρόπο σύνδεσής τους στην πλατφόρμα webex στο email  που έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική φόρμα. Μετά το πέρας της ημερίδας θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την έκδοση των βεβαιώσεων συμμετοχής. 

Για να δείτε το έγγραφο πατήστε εδώ.

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, οι Διευθύνσεις Π.Ε. Α’, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα», διοργανώνουν εργαστήρια τριών συναντήσεων εξ αποστάσεως για την κατασκευή και την αξιοποίηση θεατρικής κούκλας στο σχολείο με τίτλο «Αυτοσχεδιασμοί με την Κούκλα στην τάξη». Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 27/2, την Κυριακή, 28/2 & την Παρασκευή 5/3 και ώρες 18:30 – 20:30

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ και οι ενδιαφερόμενοι/ες οφείλουν να πάρουν μέρος και στις τρεις συναντήσεις.  Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 στο σύνδεσμο:

https://forms.gle/Zjfu2ocs3s64s4q19

Για να δείτε το έγγραφο πατήστε εδώ.

Διαδικτυακό Σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων

με τίτλο «Όταν οι ιστορίες στα παιδικά βιβλία συναντούν την Ιστορία»

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά και Ανατολικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Όταν οι ιστορίες στα παιδικά βιβλία συναντούν την Ιστορία»

την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 – 20:30.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες  εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 στον σύνδεσμο

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7T6-xRQl6yyHOXJGIKr7pvL93j47xRgPPBumltRtQlZgnDQ/viewform

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερωθούν για τον σύνδεσμο παρακολούθησης στο mail που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για να δείτε το έγγραφο πατήστε εδώ.

Διαδικτυακό Σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Comicdom Press, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο, βιωματικού χαρακτήρα, τριών συναντήσεων με θέμα:

«Στο σχολείο με τα Comics με αφορμή τους ήρωες του 1821» .

Σας ενημερώνουμε ότι το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής (Π.Α.Κ.Π.Π.Α.) Δήμου Ελευσίνας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και τη Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο «1821-2021, Ελευσίνα: Ιστορία-Πολιτισμός» για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Ελευσίνας/Μαγούλας, κατά το σχολικό έτος 2020-21

Προθεσμία: 30 Απριλίου 2021

Δείτε το έγγραφο της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής εδώ.

Δείτε το έγγραφο του υπουργείου εδώ.

Η αφίσα του διαγωνισμού εδώ.

Χάρτης Σχολείων

Ο Χάρτης των Δημοτικών εδώ

Ο Χάρτης των Νηπιαγωγείων εδώ

Χάρτης Σχολικών Μονάδων